Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo basisschool De Boemerang
Ontdek je selfie op de Boemerang!

NatuurWijs

 

 

 

 

 

februari 2018 

 

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met onze ontwerpen voor een Groen Schoolplein. We hebben onderzocht wat een Groen Schoolplein is, welke dingen we leuk vinden voor op ons schoolplein en maken er maquettes van die we gaan presenteren. Ook hebben we de vogels verwend met wat extra vogelvoer (hebben jullie er al vogels van zien snoepen op het schoolplein?), we zijn op Spoortocht geweest door de school, maakten onze eigen voetsporen met verf op papier en hebben duurzame proefjes gedaan met wind-, water- en luchtenergie. Na de vakantie gaan we aan de slag in de Kloostertuin. Daar hebben we erg veel zin in! 


Wesley: 'kijk juf, dit is een speciale schommel van boomstammen en takken. Mooi hè!'. Dayson: 'zullen we zo nog even buiten bij het vogelvoer gaan kijken om te zien of de vogels er al van hebben gesnoept?' Avin: 'wow, ons waterrad doet het écht juf!'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

november 2017

 

De eerste lessen Natuurwijs zitten erop! We hebben herfstbladeren gezocht en daarmee lampionnen geknutseld, heel veel kriebelbeestjes gevonden in de Kloostertuin, wormenpotten gemaakt en gevuld met échte wormen, champignons onderzocht, naar paddenstoelen gespeurd en we zijn nu zelf schimmels aan het kweken! We proberen zoveel mogelijk buiten te zijn, want daar valt van alles te ontdekken.  

 

Leandro: 'Juf, ik vond het een super leuke les want ik heb voor de eerste keer in mijn leven een worm vastgehouden.'.

Dine: 'Kom kijken, hier, kom vlug ... ik heb een heel bijzonder klein blauw slakje gevonden!'  ​Mèria: 'Wanneer gaan we in onze tuintjes werken en daarvan iets koken? Dat lijkt me ook zo leuk.' 

 

 

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket/Oscreative - Helder voor iedereen