Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo basisschool De Boemerang
Ontdek je selfie op de Boemerang!

Welkom in Groep 3

 

 

 

Hallo allemaal! Welkom op de groepspagina van groep 3!

 

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op de pagina van onze groep. Op deze pagina vertellen wij wat we allemaal in groep 3 doen. Ook plaatsen we af en toe foto's. Veel kijk- en leesplezier!

 

In groep 3 leren we taal, rekenen en schrijven.

 

Taal en schrijven

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode Veilig Leren Lezen. 

In het eerste half jaar leren we alle letters en tijdens het tweede half jaar gaan we steeds meer woorden en zinnen lezen. Aan het eind van groep 3 kunnen we allemaal een boek of een verhaal lezen. Elke keer als we een nieuwe letter leren lezen, leren we deze ook meteen schrijven.

Dit doen we met behulp van de methode Pennenstreken. 

 

Rekenen

Met rekenen werken we met de methode Pluspunt. We leren dit jaar veel dingen zoals, erbij- en erafsommen tot 20, klokkijken (hele en halve uren) en getalbegrip tot 100.

 

Naast het leren lezen, schrijven en rekenen krijgen de kinderen elke week een les uit de Vreedzame School. Dit is een methode waarmee we werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Natuurlijk is er naast het werken ook tijd voor crea en gym.

 

Juf Lisanne is elke dag in de klas. Juf Annemieke ondersteunt op dinsdag, woensdag en vrijdag de groep. 

 

 

Groetjes juf Lisanne en juf Annemieke 

 

 

 

 

 

 

Toelichting op de cookies 

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket/Oscreative - Helder voor iedereen